Software Developer [swedish] Systemutvecklare

1M+ job seekers
This resume sample was contributed by a real person who got hired with Kickresume’s help. Create your resume now or edit this resume example.
Was this sample helpful? Rate it!
Average: 4.8 (32 votes)

Software Developer [swedish] Systemutvecklare (Full Text Version)

David Alexandersson

Adress: Barbro hörbergs 678, Göteborg, 999 49
Födelsedatum: 1983-11-01
Epost: hello@kickresume.com
Mobil: 0720042842

Presentation

Erfaren utvecklare med lång och bred erfarenhet av Drupalutveckling med stort intresse för andra plattformar, programmeringsspråk och teknologier. Brinner särskilt mycket för sökbarhet, sökplattformar, optimeringar och skalbarhet.

Webbutveckling:​ PHP (Drupal sedan 2004), Javascript (NodeJS/EmberJS), Ruby (Ruby on Rails), Python, Perl (Koha).

Prestanda:​ Erfarenhet av att bygga lösningar med höga krav på prestanda och skalbarhet. Sajtspecifika och generella optimeringar med hjälp av Varnish Cache.

Drift och administration i linuxmiljö:​ Bland annat konfiguration och optimering av Nginx, PHP­-FPM, Redis, Apache Solr och Varnish.

Datamigreringar:​ Tex. Drupal till Drupal, SQL till Drupal, flatfile till Drupal.

Integrationer: ​Integrationer med tredjepartsapplikationer så som videostreamingtjänster, mäklarsystem, affärssystem, webbtjänster med mera.

Arbetslivserfarenhet

03/2009 - 08/2015, Systemutvecklare, Xelera Communication AB, Göteborg

Webbutveckling i Drupal, systemadministration i Linuxmiljö, databasadminstration, migration, integration, driftsättning, optimering och kundsupport. Agilt arbetssätt enligt scrum­metodik.

03/2008 - 12/2008, Systemutvecklare, Härryda Energi AB, Mölnlycke

Praktik, utveckling av intranät byggt i Drupal. Integration med Hogia Affärssystem.

08/2015 - present, Systemutvecklare, Göteborgs Universitetsbibliotek

Bland annat utveckling av Universitetets nya webbplats i PHP (ramverk/CMS Drupal), publikationsdatabasenen GUP i Ruby (ramverk Ruby on Rails) och Javascript EmberJS och anpassning av och utveckling i bibliotekssystemet Koha.

Fritidsintressen

Eskapism
Musik
Kaffe
Odling
Rekreationell programmering

Färdigheter

Språk
Engelska
Tyska
Programmeringsspråk
Javascript
PHP
SQL (Mysql, SQL Server, PostgreSQL)
Ruby
Python
Perl
XSLT
C
Erlang
Elixir
Haskell
Ramverk
Drupal
jQuery
EmberJS
Koha
Ruby on Rails
NodeJS
Express (NodeJS)
Connect (NodeJS)
Flatiron (NodeJS)
Programvaror
Varnish HTTP Cache
Vagrant
Apache Solr
Apache
Git
Nginx
Tomcat
Virtualbox
Elasticsearch
Metodiker
Scrum

Utbildning

08/2004 - 01/2015, Bioteknik, Chalmers tekniska högskola
2005 - 2007, Datavetenskap, Göteborgs Universitet

Öppen källkod-bidrag

Drupal: https://www.drupal.org/u/....

Github: https://github.com/....

Edit this sample using our resume builder.

Let your resume write itself — with AI.

Kickresume’s AI Resume Writer can generate a great first draft of your resume in seconds. Simply enter your job title and let artificial intelligence help you get started.
Create Resume With AI Let your resume write itself — with AI.

Related back-end developer / engineer resume samples

Webmaster/webmestre Resume Example [FR]
Webmaster/webmestre Resume Example [FR]
Software Engineer at Kegg Resume Example
Software Engineer at Kegg Resume Example
Senior Software Engineer Resume Sample
Senior Software Engineer Resume Sample

Related back-end developer / engineer cover letter samples

Senior Software Engineer Cover Letter Sample
Senior Software Engineer Cover Letter Sample
Webmaster/webmestre Cover Letter Example [FR]
Webmaster/webmestre Cover Letter Example [FR]
.NET Developer Cover Letter Example
.NET Developer Cover Letter Example

Let your resume do the work.

Join 5,000,000 job seekers worldwide and get hired faster with your best resume yet.

Create Resume
english template stanford template rectangular template